فشار خون بالا و آسیب های چشمی
قلب خون را به داخل شریان ها پمپ می کند تا با کمک آنها ، خون به همه نقاط بدن برسد .فشار خون نیرویی است که از طرف خون به دیواره رگ ها وارد می شود .افزایش فشار خون ( هایپرتنشن ) باعث می شود قلب زیر فشار بیشتری کار کرده و جداره رگ ها سخت شوند ( آترواسکلروز). این آسیب ها در نهایت به نارسایی قلب و اختلال عملکرد اعضای مختلف بدن منتهی می گردد.
افزایش فشار خون ، بیماری شایعی بوده و حدود هفتاد میلیون نفر را در آمریکا و بیش از یک میلیارد نفر در جهان به آن مبتلا هستند .بر اساس بررسی های انجام شده بیش از 20% ایرانیان گرفتار فشارخون بالا می باشند . فشار خون باعث بروز عوارض جدی از جمله بیماری های قلبی و سکته مغزی می شود.حدود 46 میلیون یا 6/22% بالغین بالای 18 سال در آمریکا سیگار می کشند. این میزان درایران 22% برای آقایان و 17% برای خانم ها گزارش شده و بر اساس بررسی ها رو به افزایش است. استعمال سیگار باعث افزایش میزان سرطان ،بیماری های قلبی و عروقی و سکته مغزی می شود.
طبق تعریف، فشار خون طبیعی برابر یا کمتر از 80/120 میلی متر جیوه است (عدد بالای فشار سیستولیک و عدد پایین فشار دیاستولیک را نشان می دهد.) فشار سیستولیک 120 تا 139 یا فشار دیاستولیک 80 تا 89 میلی متر جیوه، مرحله قبل از فشار خون بوده و مقادیر بیشتر در گروه فشارخون بالا طبقه بندی می شوند.
آیا فشارخون بالا و مصرف سیگار تاثیری بر بینایی دارند ؟
فشارخون بالا و استعمال سیگار عوامل خطر برای بروز انواع مختلفی از بیمار های چشمی بوده و می توانند باعث کوری شوند .این بیماری ها عبارتند از: بیماری های انسدادی عروق شبکیه، نروپاتی ایسکمیک عصب بینایی، رتینوپاتی دیابتی و دژنراسیون سنی ماکولا. این موارد در خانم های حامله و کسانی که از قرص های ضدبارداری استفاده می کنند بیشتر دیده می شوند.
فشارخون بالا با ایجاد آسیب هایی درجدار عروق باعث تشکیل پلاک های چربی و تجمع سلول های خونی در نواحی صدمه دیده شده و در نهایت باعث انسداد عروق می گردد.کشیدن سیگار نیز باعث افزایش غلظت خون می تواند شانس انسداد عروق را افزایش دهد. بیماران مبتلا به فشارخون بالا باید سالانه توسط چشم پزشک معاینه شوند. چشم پزشک بر اساس یافته های معاینه (باریک شدن عروق خونی شبکیه، خونریزی داخل شبکیه و رسوب پروتین و چربی داخل لایه های آن و تغییرات سر عصب) شدت آسیب را درجه بندی می نماید. بر اساس تغییرات ایجاد شده فواصل زمانی معاینات بعدی تعیین می گردد.
آدرس مطب : اصفهان ، آمادگاه ، ساختمان آژند ، بلوک بی3 ، طبقه سوم ، واحد 301
تلفن : 32240818 - 031
نظرات کاربران درباره این مطلب :
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .