لنزهای مصنوعی
برخی عقیده دارند که عدسی طبیعی بیمار خارج شده (مشابه عملی که برای بیماران کاتاراکتی انجام میگیرد) و لنز مصنوعی چندکانونی (مولتی فوکال) کار گذاشته شود و یا لنزهایی ساخته شود که قابلیت تطابق داشته باشند. در نوع چندکانونی، چندین منطقه یا حلقه در لنز داخلچشمى طراحی میشوند. بسته به جایی که نور ورودی از طریق آن متمرکز میشود، فرد ممکن است قادر به دیدن اجسام در فاصله دور و یا نزدیک شود.
طراحى لنزهای تطابقی به ماهیچههای داخل چشم اجازه میدهد تا لنز داخلچشمى را به سمت جلو و عقب حرکت داده و تمرکز را مانند عدسیهای طبیعی بر روی اشیاء دور و نزدیک قرار دهد. افرادی که در طول شب رانندگی میکنند یا برای انجام کارهای نزدیک نیاز به ديد دقيق دارند، ممکن است بیشتر از لنزهاى داخل چشمى مونوفوکال رضایت داشته باشند، در واقع در لنزهای تککانونی کیفیت و حدت دید دور بهتر از انواع چندکانونی میباشد. باید توجه داشت که در استفاده از این نوع لنزها احتمال تعویض لنز داخل چشمی به علت عدم رضایت بیماران وجود دارد.
لنزهای مصنوعی چند کانونی (راست) در مقابل لنزهای تک کانونی (چپ)
درون کاشتهای قرنیه KAMRA
آخرین پیشرفت در اصلاح پیرچشمی، استفاده از قطعات کوچکی است که در داخل قرنیه قرار داده میشود. تکنیک اصلاح با لیزر به همراه بهره گیری از لیزر فمتوسکند و قطعه ای به نام (کمرا) یکی از این پیشرفتهای اخیر میباشد. بیش از 10 سال است که کمرا در درمان پیر چشمی مورد استفاده قرار گرفته است و نتایج درمانی آن موفقیتآمیز ارزیابی شده است. یکی دیگر از ویژگی های این روش درمانی، قابلیت برداشتن درون کاشت در صورت ناموفق بودن عمل جراحی است. این روش مشابه دیافراگم دوربین عکاسی است. در این حالت عبور نور از یک منفذ بسیار کوچک باعث افزایش عمق دید میشود و فرد قادر است اشیای نزدیک و بینابینی را واضح تر ببیند. کمرا یک حلقه نازک 5 میکرونی است ( نازک تر از کاغذ و سبکتر از دانه نمک) که بیش از 8000 منفذ کوچک در آن ایجاد شده است تا مواد غذایی مورد نیاز قرنیه ازآن عبور کند .
عمل جراحی توسط چشم پزشکان در اتاق عمل و بعد از ریختن قطره بی حسی انجام میشود، طول عمل معمولاً کمتر از 15 دقیقه میباشد. بیماران مبتلا به گلوکوم، کاتاراکت، سابقه عمل جراحی داخل چشمی و اختلالات شبکیه موارد مناسبی برای انجام این عمل نمیباشند.
تصویر 39 کمرا به شکل یک حلقه بسیار نازک داخل قرنیه
انتخاب های موجود:
امروزه بیشترین انتخاب پیشنهادی برای بیماران پیرچشم، ایجاد مونوویژن توسط لیزیک. شماره چشم افراد پیرچشم با افزایش سن بالا میرود و در سنین 50 تا 65 سالگی به حداکثر میزان، یعنی 2+ تا2.5+ میرسد. در مورد لیزیک بهتر است تا ثابت شدن شماره پیرچشمی صبر کرد ولی در مورد CK میتوان عمل را زودتر انجام داد زیرا اگر شماره چشم بالاتر رود امکان عمل مجدد برای تقویت اثر به راحتی میسر است.
برای مطالعه سایر مقالات مرتبط اینجا کلیک کنید .
آدرس مطب : اصفهان ، آمادگاه ، ساختمان آژند ، بلوک بی3 ، طبقه سوم ، واحد 301
تلفن : 32240818 - 031
نظرات کاربران درباره این مطلب :

این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .