جراحی عیوب انکساری بخش ششم عوارض و خطرات لیزیک
عوارض و خطرات لیزیک
در مقایسه با سایر اعمال جراحی رفرکتیو که روی قرنیه انجام میشود، لیزیک روش پیچیدهتری دارد. هر گونه تغییر و انحراف از روش جراحی که در بالا ذکر شد میتواند عوارض جبران ناپذیری برای بیمار ایجاد کند. علت اصلی محبوبیت لیزیک نسبت به سایر روشهای رفرکتیو ایجاد فلپ و در نتیجه بیدرد بودن دوره بعد از عمل میباشد. اگرچه خود فلپ و موقعیت آن میتواند باعث ایجاد عوارض شود. اکثر عوارض مرتبط با جراحی قابل کنترل و درمان هستند ولی بیماران قبل از عمل باید آگاهی کامل از عوارض احتمالی بعد از عمل داشته باشند.
در یک مطالعه مشخص شد اگر بیماران داوطلب انجام لیزیک با دقت انتخاب شوند، احتمال بروز عوارض مرتبط با عمل که منجر به کاهش دید میشوند بسیار کمتر از 1% خواهد بود. احتمال بروز عوارض کماهمیتتر که با درمان خوب برطرف شده و باعث کاهش دید نمیشوند، حدود 3 تا 5% گزارش شده است. البته هم اکنون با افزایش آگاهی از عوامل خطر و عوارض عمل جراحی و بهبود تکنیک و وسایل عمل به طور قطع آمار مرتبط با عوارض عمل بسیار کاهش یافته است.
عوارض مرتبط با فلپ
اگر میکروکراتوم در وسط راه متوقف شود و نتواند برش کامل ایجاد کند، فلپ ناقص ایجاد خواهد شد. در این موارد جراح مجبور است عمل را متوقف کرده و 3 تا 4 ماه بعد مجدداً اقدام به جراحی نماید. البته امروزه با استفاده از Femtosecond، عوارض مرتبط با فلپ به طور چشمگیری کاهش یافته است.
فلپ نازک
این عارضه هم مانند حالت فوق هنگام عمل جراحی ایجاد شده و جراح معمولاً فلپ را سرجای خود برمیگرداند و 3 تا 4 ماه بعد دوباره اقدام به انجام جراحی مینماید.
قطع شدن لولا یا Hinge فلپ هنگام جراحی
این لولا در برگرداندن دقیق فلپ به سر جای خود نقش مهمی دارد و اگر قطع شود تمرکز فلپ روی بستر خود را دچار مشکل میکند. معمولاً جراح در این مواقع فلپ را به طور کامل جدا کرده و داخل محلول استریل نگهداری میکند. بعد از خاتمه لیزر، مجدداً فلپ روی بستر قرنیه قرار داده شده و در ناحیهای که فلپ قطع شده است یک بخیه جای لولا (Hinge) زده میشود .
جداشدن کامل فلپ از قرنیه
در صورت چروکیدگی فلپ و ایجاد عوارض بینایی برای بیمار، باید فلپ مجدداً بلند شده و بعد از شستشوی بستر قرنیه، سر جای خود قرار داده شود .
چروکیدگی فلپ که می تواند باعث کاهش دید شود.
در یک مطالعه توسط دکتر Gimble روی 1000 مورد عمل لیزیک، عوارض مرتبط با فلپ تنها در 19 بیمار اتفاق افتاده بود که در اکثر موارد این عوارض قابل درمان و کنترل بودند.
کنده شدن فلپ پس از عمل
گاهی ممکن است ترومای وارد شده به چشم باعث جدایی و جابجا شدن یا حتی از بین رفتن کامل فلپ شود. در این موارد اگر فلپ قابل دسترس باشد میتوان آن را مجدداً به قرنیه بخیه زد ولی اگر فلپ موجود نباشد، در نهایت بیمار باید تحت عمل جراحی پیوند قرنیه قرار گیرد. این مسئله اهمیت انتخاب صحیح بیماران و همچنین همکاری بیماران بعد از عمل و اجتناب از فعالیتهای پرخطر را تاکید میکند.
شنهای صحرا یا iffuse lamellar Keratitis
این مشکل ممکن است در اثر تجمع سلولهای التهابی در زیر فلپ رخ دهد. تجمع سلولهای التهابی، غیرعفونی بوده و فقط در فضای بین فلپ و بستر قرنیه پخش میشود. در اکثر موارد این عارضه خودمحدود شونده است. درمان با کمک قطرههای ضدالتهاب میتواند باعث بهبود بسیار سریع این حالت شود .
تجمع سلولهای التهابی در زیر فلپ در DLK
یکی از مواردی که معمولاً با علائم پر سر و صدا تظاهر مییابد، عفونت قرنیه بعد از عمل جراحی است که بسیار جدی بوده و میتواند تهدیدکننده بینایی فرد باشد. بسیار مهم است که بیمار بعد از عمل به طور مرتب با پزشک خود در تماس باشد و در صورت بروز علائم خطر مانند درد چشم، قرمزی و کاهش شدید سریعاً به چشم پزشک خودمراجعه کند .
عفونت قرنیه بعد از لیزیک میتواند باعث از دست رفتن بخش زیادی از بینایی شود.
آستیگماتیسم نامنظم
اگر لیزر در مرکز قرنیه تنظیم نشود یا بیمار همکاری لازم را نداشته باشد و چشمانش را حین انجام عمل جراحی زیاد حرکت دهد، احتمال بروز این عارضه وجود دارد. عوارض مرتبط با فلپ مانند جابهجایی و چروکیدگی آن و ناهمگونی بین فلپ و بستر آن نیز میتواند از عوامل ایجاد آستیگماتیسم نامنظم باشد.در این موارد بیمار از تاری دید، دوبینی یا وجود تصاویر حاشیهای در کنار تصویر اصلی شکایت دارد. درمان این مشکل به کمک لنزهای تماسی سخت و نرم و یا حتی انجام جراحی مجدد، امکانپذیر است.
جراحی عیوب انکساری بخش اول
جراحی عیوب انکساری بخش دوم
جراحی عیوب انکساری بخش سوم
جراحی عیوب انکساری بخش چهارم
آدرس مطب : اصفهان ، آمادگاه ، ساختمان آژند ، بلوک بی3 ، طبقه سوم ، واحد 301
تلفن : 32240818 - 031
درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید
-
جراحی عیوب انکساری بخش اول
تاریخ انتشار : 1396-08-13تاریخ بروز رسانی : 1396-09-18 -
جراحی عیوب انکساری بخش دوم
تاریخ انتشار : 1396-08-21تاریخ بروز رسانی : 1396-09-18 -
جراحی عیوب انکساری بخش سوم
تاریخ انتشار : 1396-08-29تاریخ بروز رسانی : 1396-09-18 -
جراحی عیوب انکساری بخش چهارم
تاریخ انتشار : 1396-09-04تاریخ بروز رسانی : 1396-09-18 -
جراحی عیوب انکساری بخش پنجم
تاریخ انتشار : 1396-09-12تاریخ بروز رسانی : 1396-09-18 -
روند عمل جراحی آب مروارید
تاریخ انتشار : 1397-03-08 -
جراحی عیوب انکساری بخش هفتم عوارض و خطرات لیزیک
تاریخ انتشار : 1396-09-26 -
جراحی لیزری پی آر کی
تاریخ انتشار : 1396-09-29تاریخ بروز رسانی : 1396-10-03 -
جراحی سیکی
تاریخ انتشار : 1396-11-19تاریخ بروز رسانی : 1396-11-19 -
جراحی های پیرچشمی
تاریخ انتشار : 1396-11-30 -
پرسش های متداول در مورد لیزیک و جراحی های رفرکتیو
تاریخ انتشار : 1396-12-09تاریخ بروز رسانی : 1396-12-19 -
كاشت لنز داخل چشمی با جراحی کاتاراکت
تاریخ انتشار : 1397-03-16 -
عمل های جراحی پیرچشمی
تاریخ انتشار : 1397-06-20 -
جراحی زیبایی پلک برای چه کسانی مناسب است؟
تاریخ انتشار : 1398-02-15
نظرات کاربران درباره این مطلب :
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .